Efektivní kuchyně

Také se při vaření tolik naběháte a naohýbáte? Možná je to způsobené tím, že nemáte efektivně zařízenou kuchyni. Jestliže vaříte opravdu jen občas a spíše to považujete jen za zpestření některého dne, asi to příliš řešit nemusíte.
·        Jsou ale domácnosti, ve kterých se vaří každodenně.
·        A tam je opravdu znát každý krok, který se musí udělat navíc.
Jak to tedy zařídit, abychom se příliš nenaběhali? Je potřeba si uvědomit, které nádobí nejvíce používáte. Je přeci nesmyslem, aby právě to nejpoužívanější bylo zastrčené někde vzadu ve skříňce nebo dokonce vysoko na polici. Do těchto prostor patří rozhodně ty pomůcky, které se nám dostanou do ruky jen sporadicky.
polička na kořenky

Každá věc má své místo

Ideální jsou v kuchyni všelijaké háčky a magnetické držáky. Šikovné jsou i otočné stojany s kořenkami, které jsou tím pádem stále při ruce. Dobrým nápadem pro uchovávání nožů je dřevěný stojan, do kterého nože jednoduše zasadíme. Má to hned několik výhod.
1)     Nože, které jsou poházené mezi ostatními, se snadno tupí a ničí.
2)     Nemusíme se bát, že se při hledání některého náčiní v šupleti pořežete.
3)     Nože jsou připraveny k okamžitému použití.

Ušetříte čas i peníze

S noži určitě souvisí i prkénko, které slouží ke krájení potravin. I tam mám v záloze jeden dobrý nápad.
o   Pokud si pořídíte prkénko výsuvné, tak nejen, že ušetříte místo, ale také pracovní desku.
Určitě se Vám už někdy stala ta nemilá věc, že jste prostě řízli vedle. A vrypy na pracovní desce asi nejsou tou pravou dekorací. V kuchyni je prostě potřeba zavést systém, podle kterého se budou všichni řídit.
červené maso
Jestliže bude vždy vše na svém místě, ušetří Vám to mnoho
·        času – nebudete muset stále něco hledat.
·        námahy – zacvičit si můžete v posilovně. V kuchyni se dřepy ani shyby dělat nemusejí.
·        peněz – tím, že ušetříte pracovní nástroje, nebudete muset tak brzy pořizovat nové.

Nezařazené